Türk Vatandaşı Olma Şartları

Türk Vatandaşı Olma Şartları
TÜRK VATANDAŞI OLMAK İÇİN BAŞVURUDAN SONRA DEĞERLENDİRMEYE ALMA VE SÜREÇTE ASGARİ ŞARTLAR VE GEÇİŞ SÜRECİ İŞLEMLERİ
Türk Vatandaşı olmak için ne gerekir ve gerekli evraklar koşullar nelerdir

Göç İdaresi Müdürlüğünden en az 6 aylık Turistik amaçlı ikamet izni belgesi alınması şarttır.
TÜRK VATANDAŞI OLMA BAŞVURU ŞARTLARI
– En az 2.000.000 Amerikan doları tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Ekonomi Bakanlığınca tesbit edilen, (Şirket Kurup Yapılacak üretim veya döviz kazandırıcı setörel yatırımlar)
– En az 1.000.000 Amerikan doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen,
– En az 100 kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca tespit edilen,
– En az 3.000.000 Amerikan doları tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca tespit edilen,
– En az 3.000.000 Amerikan doları tutarında Devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı Hazine Müsteşarlığınca tespit edilen.
-En az 1.500.000 Amerikan Doları tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payı alma ve üç yıl süre ile elinde tutma
Belirtilen parasal değerlerin belirlenmesinde, tespit tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kur değerleri baz alınır.

Bir Cevap Yazın