İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU

İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU
GÖÇ İDARESİ YABANCILARIN İKAMET İZNİ

İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU
TURGAY TURAN KURUMSAL DANIŞMANLIK YABANCILAR İÇİN BİLGİ DANIŞMA

İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU

İKAMET İZİN BELGESİ resmi yayın bilgileri www.goc.gov.tr adresinden edinilebilir. Ayrıca ikamet izin belgesi başvuru işlemlerinde hiç bir şekilde aracı kişilere gerek yoktur yabancı uyruklu kişi bizzat kendisi kendi adresine en yakın GÖÇ İDARESİ Şubesine başvuru yaparak işlemlerini başlatabilir. Menfaat amaçlı aracı kişilerin yönlendirmesi ile bu süreçte yanlış, usulsüz, yalan asılsız bilgi ile ilgili kurumları yanıltmak kanunen suçtur.

KAYNAK: http://www.goc.gov.tr/icerik3/ikamet-izni-cesitleri_409_414_4664
ÖNEMLİ NOT: Turistik amaçlı ikamet izni alarak : Yabancıyı çalıştırmak bu amaç ile evde misafir etmek, ev ve bakım hizmetleri yaptırmak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuru yapmadan çalışma izni almadan, izinsiz çalıştırmak kanunen suçtur. Bu durumlarda ilgili kamu kurumlarınca yabancıya ve işverene idari para cezası uygulanmakta olup seyahat ile diğer masrafları işverene ait olmak üzere resmi kurumlarca yabancı hakkında sınır dışı etme işlemleri yürütülmektedir.
YABANCILAR İÇİN İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU
1 YILLIK TURİSTİK AMAÇLI İKAMET İZİN BELGESİ

1) İkamet İzni Başvuru Formu (yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır)
Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi (kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile işlem gören sayfalar)
2) Dört (4) adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır. Aile fotoğrafı, özçekim, tanınmanızı zorlaştıran, güncel olmayan veya siyah-beyaz fotoğrafları sisteme yüklemeyiniz, aksi takdirde ikamet izni belgesi düzenlenmeyecektir)
3) Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan (Başvuru Formunda beyan edilir. İdare destekleyici belge isteyebilir.)
4) Özel Sağlık Sigortası
5) Türkiye’de ikamet edeceği adres kiralık ise Noter oyalı Kira Kontratosu, Türk vatandaşı yanında kalacak ise Türk Vatandaşının ve Eşinin Noterden Onaylı taahhütnamesi

Yabancılara oturma izni almak için gerekli evraklar

Yabancılara oturma izni almak için gerekli evraklar

GÜRCİSTAN TÜRKMENİSTAN AZERBAYCAN İRAN SURİYE VB YABANCILARIN TÜRKİYEDE OTURUM İKAMET VE ÇALIŞMA İZNİ İŞLEMLERİ

1 YIL – 2 YIL VE SONRASINDA SÜRESİZ OLARAK ÇALIŞMA VE İKAMET OTURUM İZNİ
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ VE İKAMET TEZKERESİ (OTURUM İZNİ) İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE EVRAKLAR
Yabancıların çalışma izni işlemleri için gerekli belgeler nelerdir
Çalışma Bakanlığı’na Türkiyeden başvuru yapabilmek için en az 6 aylık ikamet tezkeresi (oturma izni) ön şarttır;
Not: 6 aylık ikamet tezkeresi alamayan yabancılar Çalışma Bakanlığı çalışma izni için kendi ülkelerindeki Türk Konsolosluklarına başvuru yapmaları gerekir
6 AYLIK İKAMET TEZKERESİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
1. Pasaport tercümeli sureti
2. Türkiyede ikamet edeceği adres bilgisi 6 aylık Otel rezervasyonu, noter onaylı kira konturatosu veya Türk vatandaşı yanında kalacak ise konaklama barınmasının karşılayacağı kişinin noterden taahhütname vermesi gerekir
3. Türkiyede kalacağı 6 ay süresince asgari geçimini sağlayacağının belgeleyeceği 3000 $ döviz bozdurma belgesi
4. 4 adet vesikalık fotoğraf

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ SEKTÖRLER İŞ KOLLARI
BAKICI VE EV HİZMETLİSİ ÇALIŞMA İZNİ
TURİZM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA İZNİ
İHRACAT İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA İZNİ
DENİZCİLİK MADEN İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA İZNİ
EĞİTİM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA İZNİ
NAKLİYE VE LOJİSTİK HİZMETİNDE ÇALIŞMA İZNİ
ÇEŞİTLİ HİZMETLER SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA İZNİ

YABANCI ÇALIŞMA İZNİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR
1- Türkiyede yabancıların Çalışma Bakanlığına müracaatlarında en az 6 aylık ikamet tezkerelerinin olması
2- İkamet tezkeresi alamayıp Kendi ülkelerinden başvuru yapacak olan yabancı uyrukluların Türkiye de kaldıkları süre içinde Pasaport vize ihlali yapmamaları gerekir. Türkiyeden vize tarihleri geçtiğinde yurtdışına zamanında çıkmaları gerekir ve vize ihlali varsa ise cezasını yatırmaları gerekir
3- Yurt dışından başvuru yapıldığında ise Çalışma Bakanlığına 10 gün süresinde evraklar teslim edilmelidir
YABANCI ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
– Son yıla ait, vergi dairesince onaylı bilanço ve kar/zarar tablosu,
– Kuruluş yabancı sermayeli ise, kuruluşun en son sermaye ve ortaklık yapısını gösteren Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinin aslı veya kuruluşça onaylı örneği,
– Yabancılar çalışma izni kapsamında yabancı uyruklu öğretmen istihdam edecek Özel Öğretim Kurumları için; Kurum Ruhsatı ve Milli Eğitim Bakanlığı onay yazısı suretleri,
– Kamu kurum ve kuruluşlarınca uluslararası ihale açılmış projeleri yapma hakkı kazanmış kuruluşların (konsorsiyumlar dahil) ilgili kurum ve kuruluştan alacakları işi yüklendiklerini tevsik eden belge,
– Mühendislik, mimarlık, müteahhitlik ve danışmanlık hizmetleri kapsamında yabancı uzman istihdam edecek tüzel kişiliklerde, aynı meslekte Türk mühendis/mimar/şehir plancısı istihdam edildiğini ispata dair ücret bordrosu ve yabancı ile yapılan sözleşme örneği.
4- Şirketin yabancı ortaklarına çalışma izni başvurusu halinde şirket ortağının hisse oranı, şirket ödenmiş sermayesinin, şirket cirosunun ve istihdam gücünün yeterli olması gerekir.
5- Şirketlerin dikkat edecekleri hususlar Şirketin neden yabancı personel çalıştırmak istediğinin makul ölçülerde izah edilebilir olması,
6- İhracat departmanlarında çalıştırılacak yabancılar için Şirketin yurt dışı ihracatının yeterli düzeyde olması
7- Turizm sektöründe otel vb tesislerin yeterli derecede yerli istihdam sağlamış olması ve Turizm İşletme Belgesinin olması
8- Evinde yabancı hizmetli çalıştırılacak olacak Ailenin yeterli gelir düzeyinde olması eş çocuk aile bütünlüğünün olması neden yabancı hizmetli çalıştırılacağının mantıklı gerekçesi olmalı
Yabancı çalışma izni işlemlerinde başvuruya ek belgeler
– Yabancı, ortak temsilcisi ya da kilit personel ise, durumunu kanıtlayan yetkili makamlardan onaylı işverenince verilen belge,
– Vatandaşlık Kimlik Belgesi örneği,
– Türk vatandaşı bir kişi ile evli olan yabancılar için, vukuatlı nüfus kayıt örneği,
– Türk vatandaşı bir kişi ile evli olan yabancılar için noter onaylı evlenme cüzdanı sureti,
– Türk soylu olduğuna ilişkin belge,
– Mesleki eğitim diploma ve sertifika örnekleri,
– Bonservis, referans mektubu, görevlendirme yazısı, kabul yazısı gibi diğer belgeler.
YABANCILARIN ÇALIŞMA VE İKAMET İZNİ DANIŞMANLIK
Ankara Kurumsal Danışmanlık olarak 1987 yılından beridir İstanbul, Ankara ve İzmir ofislerimiz ile yabancıların çalışma izni ve ikamet tezkeresi (oturma izni) işlemlerinde dosya hazırlama ve ilgili kurumlarda işlemlerin takibi danışmanlık hizmetleri vermekteyiz
Saygılarımızla
ANKARA KURUMSAL DANIŞMANLIK
Turgay Turan

.

.

.

.

 

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı mevzuatları Yabancıya çalışma izni işlemlerinde gerekli belgeler yabancının oturma izni almadan çalışma izni alması halleri Yabancıların türkiyede çalışması için uygulamadaki mevzuatlar Yabancıların şirket kurması kanunen sorumlulukları yabancıların türkeyede çalışma için gerekli izin belgesi şartları Yabancıların çalışma izni işlemlerinde gerekli evraklar asıl veya noter onaylı olmalıdır Yabancıların çalışma izinleri hakkında kanun uygulamaları Yabancıların çalışma izinleri tebliğ içerikleri Yabancıların çalışma izni belgeleri nelerdir Yabancılara Türkiyede çalışma izni koşulları yabancılar şubesi ikamet tezkeresi işlemleri Yabancılar kanunu tebliğler yabancılar çalışma izni mevzuatı içerikleri