ÇALIŞMA BAKANLIĞI VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEMLERİ

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ – İKAMET İZNİ VE VATANDAŞLIK İŞLEMLERİ EKONOMİK HİZMET Yabancıların Çalışma izni ve ikamet tezkeresi işlemleri hiçte zor işlemler değildir. Sizinle tanışabilmek başka danışmanlık hizmetlerimizi’de tanıtabilmek için 28 yıldır 4 İLDE ŞUBELERİMİZ İLE Yabancılar çalışma ve oturum (ikamet) izni işlemleriHİZMETİMİZ ÇOK ÇOK EKONOMİKTİR
(ÇALIŞMA İZNİ VE İKAMET TEZKERESİ 3 İŞLEM’İLE YAPILIR) (Ayrıca İstanbul’da Emniyet Yabancılar Şube Randevu işlemini ücretsiz yapıyoruz)
Yabancıların çalışma izni alması
A) BAKICI / HİZMETCİ İŞLEMLERİ
B) OTEL – İHRACAT – ŞİRKET ÇALIŞANI VEYA ORTAĞI İŞLEMLERİ
1 NOLU İŞLEM Yabancıların 6 aylık ikamet tezkeresi alması
A) BAKICI EV HİZMETLİSİ OTURUM (İKAMET) VE ÇALIŞMA İZNİ
6 AYLIK İKAMET TEZKERESİ (OTURUM İZNİ) İÇİN GEREKLİ BELGELER
İkamet Beyanname Formu (Danışman firma düzenleyecek)
4 adet vesikalık fotoğraf
Pasaportun aslı (Emniyette ibraz edilmek için)
Pasaportun fotokopisi(Resimli sayfa, son girişi gösteren sayfa, geçerlilik sürelerini gösteren sayfa.)
Her ay için 500$’ lık banka hesap belgesi veya döviz alım satım belgesi
Yabancı uyruklu şahıs kirada kalıyorsa Noter Tasdikli Kira Kontratı
Türk vatandaşı yanında kalıyorsa T.C.vatandaşının noterden taahhütnamesi
Yabancı uyruklu şahıs telde kalıyorsa Rezervasyon Belgesi
Yabancıların çalışma izni alması
ÇALIŞMA BAKANLIĞI ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Pasaport fotokopisi
6 ad fotoğraf
Belirli süreli iş sözleşmesi (Danışman firma düzenleyecek)
Çalışma Bakanlığı Başvuru formu (Danışman firma düzenleyecek)
İşveren Nüfus müdürlüğü adres yeri belgesi
İşveren Nüfus cüzdanı fotokopisi
2Nolu işlemler aldığımız İkamet tezkeresi fotokopisi
İşverenin vereceği Vekalet
İşveren E devlet şifresi!!!
Çok Önemli Not : Çalışma Bakanlığına başvuru yaparken Lütfen ikamet tezkerenizdeki son günleri beklemeyin en az 1,5 – 2 ay önce başvurunki Bakanlıktaki işlemleriniz yetişsin Çalışma izni çıktığında ikamet tezkerenizin süresi bitmiş ise yurt dışına çıkmak zorundasınız kendi ülkenizdeki Türk konsolosluğuna çalışma izninizin bir sureti gittiği için konsolosluğa gidip pasaportunuza çalışma vizesi kaşesi vurdurmanız gerekmektedir. ikamet tezkereniz bitiminden 15 gün sonrasına yurt dışına çıkabilirsiniz Türkiyede daha fazla kalır iseniz kaçak durumuna düşersiniz ve çalışma izninize bağlı olarak yasal sürede ikamet tezkerenizi işletmediğiniz için çalışma izniniz iptal olur
Yabancıların 1 yıllık çalışma amaçlı ikamet tezkeresi alması
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 1 YILLIK İKAMET TEZKERESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
İkamet Beyanname Formu (Danışman firma düzenleyecek)
4 adet vesikalık fotoğraf
Pasaportun aslı
Pasaportun fotokopisi (Resimli sayfa , son giriş ve geçerlilik sürelerini gösteren sayfalar.)
Çalışma Bakanlığından Gelen İzin Yazısının Aslı ve Fotokopisi
İş verenin nüfus cüzdanı fotokopisi
.
Yabancıların Türkiyede çalışma izni alması
B) OTEL – ŞİRKET – FABRİKA ÇALIŞANI VEYA ORTAĞI
YABANCI ANİMASYON PERSONELİ – İHRACAT PERSONELİ VEYA ŞİRKET ORTAĞI
ASGARİ ŞARTLAR
Yabancı uyruklu kişinin şirkette çalışması veya şirket kurması – şirkete ortak olması hallerinde Çalışma izni için aranan asgari şartlar
Yabancıların en az 5 personel TC vatandaşı sigortalı çalıştırma zorunluluğunun yanı sıra
Şirket ödenmiş sermayesin en az 100.000 tl olması veya
Şirket cirosunun en az 800.000 tl olması ile veya
Şirketin en az 250.000 $ ihracat yapması veya
Şirket Sermayesinde ödenmiş 40.000 tl den az olmamak üzere % 20 asgari hissesinin olması
.
Yabancıların çalışma izni alması için
GEREKLİ BELGELER
Yabancı uyruklu pasaport fotokopisi
Yabancı uyruklu diploması tercümeli noter onaylı
Faaliyet belgesi
Bilanço, Gelir Gider tablosu Vergi dairesi veya YMM onaylı
SGK sigortalı personel hizmet dökümü (aylık bildirge)
Son yıla ait, vergi dairesince onaylı bilanço ve kar/zarar tablosu,
*Turizm sektörü için Seyahat Acentelik veya Turizm İşletme Belgesi
Şirket ortaklığı ise son sermaye dağılım gazetesi
Kuruluş yabancı sermayeli ise, kuruluşun en son sermaye ve ortaklık yapısını gösteren Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinin aslı veya kuruluşça onaylı örneği,
Yabancı uyruklu öğretmen istihdam edecek Özel Öğretim Kurumları için; Kurum Ruhsatı ve Milli Eğitim Bakanlığı onay yazısı suretleri,
Şirketin yabancı ortaklarına çalışma izni başvurusu halinde şirket ortağının hisse oranı, şirket ödenmiş sermayesinin, şirket cirosunun ve istihdam gücünün yeterli olması gerekir.
Turizm sektöründe otel vb tesislerin yeterli derecede yerli istihdam sağlamış olması ve Turizm İşletme Belgesinin olması
Evinde yabancı hizmetli çalıştırılacak olacak Ailenin yeterli gelir düzeyinde olması Hasta Anne veya Babaya bakıcı durumu veya Dadı anlamında hizmetli için eş çocuk aile bütünlüğünün olması neden yabancı hizmetli çalıştırılacağının mantıklı gerekçesi olmalı
işlemlerinde başvuruya ek belgeler
– Yabancı, ortak temsilcisi ya da kilit personel ise, durumunu kanıtlayan yetkili makamlardan onaylı işverenince verilen belge,
– Vatandaşlık Kimlik Belgesi örneği,
– Türk vatandaşı bir kişi ile evli olan yabancılar için, vukuatlı nüfus kayıt örneği,
– Türk vatandaşı bir kişi ile evli olan yabancılar için noter onaylı evlenme cüzdanı sureti,
– Türk soylu olduğuna ilişkin belge,
– Mesleki eğitim diploma ve sertifika örnekleri,
– Bonservis, referans mektubu, görevlendirme yazısı, kabul yazısı gibi diğer belgeler.
LÜTFEN TELEFONLARIMIZI NOT EDİNİZ
.
Yabancıların çalışma izni alması işlemlerinde
ÖNEMLİ NOTLAR
1) Yabancı uyruklu ilk başvuruda en fazla 1 yıllık çalışma izni alabilir ve daha sonra 2 yıl ve devamında süresiz şekilde çalışma izni alabilir.
2) Çalışma izni için 2 şekilde başvuru yapılabilir
a) Emniyet Müdürlüğü Yabancılar şubeden 6 aylık ikamet tezkeresi alarak Çalışma Bakanlığına Türkiyeden başvuru şekli
b) Yurt dışından Türk Konsoloslukları aracılığı ile Çalışma Bakanlığına doğrudan çalışma izni başvuru şekli
3) Türkiye’den başvuru yapabilmek için 6 aylık ikamet tezkeresi şarttır Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubeleri başvuru şekilleri illere göre değişir Örneğin İstanbulde işlem yoğunluğu nedeni ile Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube işlemlerine internetten randevu alarak başvurmanız gerekir; Diğer illerde randevu almaya gerek yoktur.
4) Yabancı uyruklu 6 aylık ikamet tezkeresi alamaz ise Çalışma Bakanlığına Türkiyeden başvuru yapamaz ve Yurt dışından Türk Konsoloslukları aracılığı ile Çalışma Bakanlığına doğrudan çalışma izni başvuru yapabilir
Ankara Kurumsal Danışmanlık olarak 25 yılı aşkın süredir Ankara İstanbul ve İzmir şubelerimiz ile Yabancı şirket kuruluş işlemleri, Yatırım teşvik belgesi işlemleri, Turizm işletme belgesi işlemleri, Yabancıların çalışma izni ve ikamet tezkeresi işlemleri gibi bir çok mevzuat ile ilgili danışmanlık hizmetleri vermekteyiz
.
Saygılarımızla
ANKARA KURUMSAL DANIŞMANLIK
Turgay Turan
Genel Koordinatör

Yabancıların çalışma izni alması, yabancıların çalışma izni nasıl alınır, yabancıların çalışma izni, yabancıların çalışma izinleri,

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir