A Grubu Seyahat Acentası Açmak İçin Gerekli Belgeler

A Grubu Seyahat Acentası Açmak İçin Gerekli Belgeler

Kültür ve Turizm Bakanlığı mevzuatlarını ilgilendiren A tipi veya diğer adı ile A gurubu seyahat Acentası belgesi konu başlıklı yazımızda A belgesi seyahat Acentası gibi bir sou ile sorgulamaya, A grubu seyahat Acentası belgesi gibi sorgulama söylemi ile araştırma veya diğer bir söylem ile A grubu seyahat Acentası belgesi nasıl alınır gibi bir çok farklı ifade ile a tipi seyahat Acentası ile ilgili bilgilere bu yazımızda ulaşabilirsiniz Ayrıca A grubu seyahat Acentası açmak için gerekli belgeler nelerdir konusuda yine bu yazımızda işlenecektir.

1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu ile Seyahat Acentaları Yönetmeliği doğrultusunda Bakanlığımızdan seyahat acentası işletme belgesi almak isteyen tüzel kişiler tarafından, acenta unvanının Bakanlığımızca uygun görüldüğünün bildirilmesinden itibaren 30 gün içerisinde posta tebligat belgesi ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) aşağıda belirtilen belgelerle birlikte müracaat edilmesi gerekmektedir.

1) Başvuru dilekçesi (dilekçede: talebin ne olduğu açıkça belirtilerek belge başvurusunda bulunan şirket yetkilisinin adı-soyadı, imzası, açık adresi, telefonu ve faks numarası ile müracaat tarihi yazılır)
2) Başvuru sahibi tüzel kişinin iştigal konusu olarak turizm veya seyahat acentalığı faaliyetinin de yer aldığı şirket ana sözleşmesinin yayımlatıldığı Ticaret Sicil Gazetesi’nin tarih ve sayısının belirtildiği beyanı,
3) Temsile yetkili kişi veya kişilerin de belirtildiği en son duruma ilişkin Ticaret Sicil Tasdiknamesi,
4) Acenta_unvanına ilişkin taahhütname
5) Başvuru sahibi anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri ve şirketi temsile yetkili kişi veya kişilerin, diğer şirketlerde ise tüm ortakların ve şirketi temsile yetkili kişi veya kişilerin T.C. kimlik numarası ve adli sicil beyanı
6) Tüzel kişiliği temsile yetkili kişi veya kişilerin imza sirküleri aslı veya sureti,
7) Seyahat acentası personeline ait belge ile Sosyal Güvenlik Kurumu iş yeri kodu ve çalışan personelin T.C kimlik numarasının yer aldığı beyan

Seyahat acentası personeli için geçerli belgeler :
a) Otelcilik ve turizm konusunda; meslek lisesi, ön lisans veya lisans eğitimini tamamlamış olduğunu belgelemek,
b) Enformasyon memurluğu yabancı dil başarı belgesi sahibi olduğunu belgelemek,
c) Bakanlıkça verilmiş rehberlik kokartına sahip olduğunu belgelemek,
– Acenta sahipleri, fiilen acentada çalışmaları durumunda yukarıda belirtilen belgelerden birine sahip ise, acenta personeli sayılır.
– Enformasyon memurluğu yabancı dil belgesinin aslı, diğer belgelerin ise aslı veya onaylı sureti,
– C Grubu seyahat acentasında enformasyon memurluğu belgesi yeterli olup, yabancı dil bilgisi aranmamaktadır.

8) 4734 Sayılı Kanunun 34. üncü maddesinde belirtilen değerler üzerinden (acenta ve şirket unvanının yer aldığı, kesin ve süresiz) teminatmektubunun veya Kültür ve Turizm Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü’nün T.C Merkez Bankası Ankara Şubesi nezdindeki 350 154 021nolu hesabına (IBAN NO: TR 26 0000 1001 0000 0350 1540 21) yatırıldığına dair belge aslının TÜRSAB’a ibraz edilmesi,
*NAKİT TEMİNATLARIN ŞİRKET HESABINDAN YATIRILMASI ZORUNLUDUR, ŞAHIS HESABINDAN YATIRILAN NAKİT TEMİNATLAR KABUL EDİLMEMEKTEDİR.
*TEMİNATTA ŞİRKET UNVANININ DOĞRU OLARAK YAZILMASI GEREKMEKTEDİR.

Teminat miktarları :
– A grubu seyahat acentaları için yedi bin Türk Lirası,
– B grubu seyahat acentaları için altı bin Türk Lirası,
– C grubu seyahat acentaları için beş bin Türk Lirası’dır.
(Bu teminatlar, kurulacak her bir şube için ise, yukarıda belirtilen miktarların % 25’i dir.)

• Seyahat acentası merkezi için aranan şartlar ve kuruluş esasları kurulacak olan her bir şube için de geçerlidir.
• Başvuru için onaylı sureti istenilen belgenin aslı getirilmesi halinde, belge suretinin aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra TÜRSAB personeli tarafından isim, unvan ve tarih belirtilerek tasdik edilir.
• Gerçeğe aykırı belge veya beyanda bulunanların tespit edilmesi halinde bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Titubb Açılımı

Titubb Açılımı Nedir

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası Kayıt sistemidir
Türkiyede Tıbbi İlaç veya Tıbbi Cihaz imalatı yapan veya ithalatını, İhracatını yapan firmaların cihazlarını firmalarını elektronik ortamda sisteme kayıt etmeleri gerekmektedir. Firmamız bu konuda Danışmanlık Hizmeti ermemektedir. Titubb Açılımı Nedir Konusununile ilgili bilgi için paylaşılmış konudur.

Türk vatandaşlığı başvuru işlemleri

Türk vatandaşlığına başvuru yapmak isteyen yabancı uyruklu kişilerin başvuru işlemleri sürecinde uymaları gereken kriterler, Vatandaşlık başvurularında gerekli olan belgeler ve işlem süreci bilgi yazımız.

Türk vatandaşlığı başvuru işlemleri

Türk vatandaşlığı başvuru işlemleri
Türk vatandaşlığı başvuru işlemleri

Türkiye de yabancıların istisnai vatandaşlık başvurularında Konut, Gayri menkul bina alarak, yatırım yaparak veya Bankaya dolar cinsinden belirli süre şartlı para yatırarak doğrudan Türk vatandaşlığına başvuru yapabilmeleri mümkündür.

Vatandaşlık başvuru formu

Türk vatandaşlığı başvurusu kriterlerinde gerekli belgeler hazırlandıktan sora başvuru formu için Nüfus Vatandaşlık  Genel Müdürlüğü veya illerdeki Nüfus vatandaşlık il müdürlüklerinin web sitelerinden gerekli formu temin edebilirsiniz. Vatandaşlık başvuru formu düzenlenirken, Türk vatandaşlığına başvuru şekline göre yani Türk vatandaşı ile evli kişinin vatandaşlık başvurusu, 5 yıl ikamet izin belgesi alarak Türk vatandaşlığına başvuru şekli veya yukarıda bahsettiğimiz konudaki istisnai olarak Türk vatandaşlığına başvuru gibi kriterinizi hangisine uygun olduğunuzu seçip o işleme uygun vatandaşlık başvuru formunu doldurmanız ve gerekli belgeler ile birlikte Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğüne başvuru yapmalısınız.

Vatandaşlık başvurusu için gereken belgeler

1.000.000 ABD doları değerinde mülk daire konut gayri menkul alan yabancı uyruklu kişiler Türk vatandaşlığına doğrudan başvuru yapabilirler, Yabancı uyruklu vatandaşlığa başvuru yaparken J bendinden ikamet izni almaları gerekir. 1.000.000 ABD doları mülkü alırken Tapu Müdürlüğü mğlkğn bulunduğu ada parsel ile gerekli güvenlik ön izin başvurusunu ilgili kurumlara yapar ve gelen olumlu cevaptan sonra mülkün döviz cinsinden değerini gösterir yetkili exper tarafından rapor düzenlenir. tapu devri yapılacağı aynı gün mutlaka tapu üzerine 3 yıl satılamaz şerhi tapu devri yapılacak günle aynı olmalıdır.

Ayrıca;
En az 2.000.000 Amerikan Doları tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Ekonomi Bakanlığınca,
(Türkiye’de ev alan yabancılara vatandaşlık) En az 1.000.000 Amerikan Doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca,
En az 100 kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca,
En az 3.000.000 Amerikan Doları tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca,
En az 3.000.000 Amerikan Doları tutarında Devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı Hazine Müsteşarlığınca tespit edilen yabancılar da bu kapsamda değerlendirilerek Bakanlar Kurulunun kararı ile istisnai olarak Türk vatandaşlığını kazanmak üzere müracaat edebilirler.

 

GÖÇ İDARESİ YABANCILARIN İKAMET İZNİ

GÖÇ İDARESİNE YABANCILARIN İKAMET İZNİ BAŞVURULARI BİLGİ

YABANCILARIN İKAMET İZİN BELGESİ

konulu yazımızda sizlere ikamet izin belgesi nasıl alınır ve aracı kişilere başvurmadan doğrudan Resmi Kurum Olan Göç İdaresine başvuru yapmanız gerektiğini Çünkü son yıllarda menfaat amaçlı bir çok kişi yabancıların ikamet izni sürecini suistimal etmektedir hatta şimdilerde bir çok Türkmen veya başka uyruklu yabancıların ülkemize gelen kişilere size ikamet izni alırız diye aracılık ettiklerini ve yalan yanlış bilgiler ile ülkemize ilk defa gelmiş yabancıları suistimal ettiklerini yalan yanlış adresler ile ilgili randevu formu bilgilerini doldurduklarını bu süreçte bir çok yabancı uyruklunun mağdur olduğunu duyuyoruz. Lütfen bizler dahil olmak üzere hiç bir aracı danışmanlık firmasına veya farklı meslek teşekküllerindeki aracılara ihtiyacınız yok.

Çünkü zaten GÖÇ İdaresi https://e-ikamet.goc.gov.tr/ web sitesinden ihtiyaç duyduğunuz bilgilere ulaşabilirsiniz. İkamet izin belgesi başvuru işlemlerinde hiç bir şekilde aracı kişilere gerek yoktur yabancı uyruklu kişi bizzat kendisi kendi adresine en yakın GÖÇ İDARESİ Şubesine başvuru yaparak işlemlerini başlatabilir. Menfaat amaçlı aracı kişilerin yönlendirmesi ile bu süreçte yanlış, usulsüz, yalan asılsız bilgi ile ilgili kurumları yanıltmak kanunen suçtur.

KAYNAK: http://www.goc.gov.tr/icerik3/ikamet-izni-cesitleri_409_414_4664
ÖNEMLİ NOT: Turistik amaçlı ikamet izni alarak : Yabancıyı çalıştırmak bu amaç ile evde misafir etmek, ev ve bakım hizmetleri yaptırmak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuru yapmadan çalışma izni almadan, izinsiz çalıştırmak kanunen suçtur. Bu durumlarda ilgili kamu kurumlarınca yabancıya ve işverene idari para cezası uygulanmakta olup seyahat ile diğer masrafları işverene ait olmak üzere resmi kurumlarca yabancı hakkında sınır dışı etme işlemleri yürütülmektedir.
1 YILLIK TURİSTİK AMAÇLI İKAMET TEZKERESİ
1) İkamet İzni Başvuru Formu (yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır)
Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi (kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile işlem gören sayfalar)
2) Dört (4) adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır. Aile fotoğrafı, özçekim, tanınmanızı zorlaştıran, güncel olmayan veya siyah-beyaz fotoğrafları sisteme yüklemeyiniz, aksi takdirde ikamet izni belgesi düzenlenmeyecektir)
3) Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan (Başvuru Formunda beyan edilir. İdare destekleyici belge isteyebilir.)
4) Özel Sağlık Sigortası
5) Türkiye’de ikamet edeceği adres kiralık ise Noter oyalı Kira Kontratosu, Türk vatandaşı yanında kalacak ise Türk Vatandaşının ve Eşinin Noterden Onaylı taahhütnamesi

ÇOKLU VATANDAŞLIK AÇIKLAMASININ İPTALİ BAŞVURU FORMU

ÇOKLU VATANDAŞLIK AÇIKLAMASININ İPTALİ BAŞVURU FORMU
Sahip olduğum ……. Vatandaşlığını kayıp ettim. Nüfus kayıtlarımdaki çoklu vatandaşlık açıklamasının iptalini istiyorum……………………

ifadesi ile başlayan dilekçe ifadeli forumda Çoklu vatandaşlık iptalini isteyen kişinin aşağıdaki dolduracağı dilekçe ve diğer devlet vatandaşlığını hangi tarihte kaybettiğini gösterir kimlik bilgilerini içeren usulüne göre onaylanmış belgenin noter tasdikli Türkçe tercümesi.

KAYNAK VE TETAY BİLGİ :
https://isay2.icisleri.gov.tr/kurumlar/istanbulnvi.gov.tr/Pdf_dosyalar/FormCokVatandaslikIptali%20vat-13.pdf

YABANCILAR İÇİN İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU

YABANCILAR İÇİN İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU

İKAMET İZİN BELGESİ resmi yayın bilgileri www.goc.gov.tr adresinden edinilebilir. Ayrıca ikamet izin belgesi başvuru işlemlerinde hiç bir şekilde aracı kişilere gerek yoktur;
YABANCILAR İÇİN İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU YABANCILAR İÇİN İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU

YABANCILAR İÇİN İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU
TURGAY TURAN KURUMSAL DANIŞMANLIK
BİLGİLENDİRME

Yabancı uyruklu kişiler siz bizzat kendisi kendi adresine en yakın GÖÇ İDARESİ Şubesine başvuru yaparak işlemlerini başlatabilirsiniz. İkamet izin belgesi almak için sizinle ilgisi olmayan adresleri göstermek yanlış ve yalan beyan ve bilgi vermek kanunen suçtur Menfaat amaçlı aracı kişilerin yönlendirmesi ile bu süreçte yanlış, usulsüz, yalan asılsız bilgi ile ilgili kurumları yanıltmak kanunen suçtur.

KAYNAK: http://www.goc.gov.tr/icerik3/ikamet-izni-cesitleri_409_414_4664

İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU

İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU
GÖÇ İDARESİ YABANCILARIN İKAMET İZNİ

İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU
TURGAY TURAN KURUMSAL DANIŞMANLIK YABANCILAR İÇİN BİLGİ DANIŞMA

İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU

İKAMET İZİN BELGESİ resmi yayın bilgileri www.goc.gov.tr adresinden edinilebilir. Ayrıca ikamet izin belgesi başvuru işlemlerinde hiç bir şekilde aracı kişilere gerek yoktur yabancı uyruklu kişi bizzat kendisi kendi adresine en yakın GÖÇ İDARESİ Şubesine başvuru yaparak işlemlerini başlatabilir. Menfaat amaçlı aracı kişilerin yönlendirmesi ile bu süreçte yanlış, usulsüz, yalan asılsız bilgi ile ilgili kurumları yanıltmak kanunen suçtur.

KAYNAK: http://www.goc.gov.tr/icerik3/ikamet-izni-cesitleri_409_414_4664
ÖNEMLİ NOT: Turistik amaçlı ikamet izni alarak : Yabancıyı çalıştırmak bu amaç ile evde misafir etmek, ev ve bakım hizmetleri yaptırmak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuru yapmadan çalışma izni almadan, izinsiz çalıştırmak kanunen suçtur. Bu durumlarda ilgili kamu kurumlarınca yabancıya ve işverene idari para cezası uygulanmakta olup seyahat ile diğer masrafları işverene ait olmak üzere resmi kurumlarca yabancı hakkında sınır dışı etme işlemleri yürütülmektedir.
YABANCILAR İÇİN İKAMET İZNİ BAŞVURU FORMU
1 YILLIK TURİSTİK AMAÇLI İKAMET İZİN BELGESİ

1) İkamet İzni Başvuru Formu (yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır)
Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi (kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile işlem gören sayfalar)
2) Dört (4) adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır. Aile fotoğrafı, özçekim, tanınmanızı zorlaştıran, güncel olmayan veya siyah-beyaz fotoğrafları sisteme yüklemeyiniz, aksi takdirde ikamet izni belgesi düzenlenmeyecektir)
3) Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan (Başvuru Formunda beyan edilir. İdare destekleyici belge isteyebilir.)
4) Özel Sağlık Sigortası
5) Türkiye’de ikamet edeceği adres kiralık ise Noter oyalı Kira Kontratosu, Türk vatandaşı yanında kalacak ise Türk Vatandaşının ve Eşinin Noterden Onaylı taahhütnamesi

Türk vatandaşlığına başvuru için gerekli evraklar

Türk vatandaşlığına geçmek için nasıl başvuru yapılır ve gerekli evraklar nelerdir Hangi Kurumlara başvuru yapılır Başvurularda hangi süreçler izlenmektedir ve yabancıların Türk vatandaşı olabilmesi için asgari şartlar nelerdir. 

Türk vatandaşlığına başvuru için gerekli evraklar

Türk vatandaşlığı başvurusu işlemlerinde özellikle Mülkiyete dayalı veya sermaye yatırımı yapabilecek olan yabancılar için özel mevzuatlar ile istenilen evraklar aşağıda sıralanmıştır.

Türk vatandaşlığına başvuru  

TÜRK VATANDAŞLIĞINA ÖN BAŞVURULARDA GEREKLİ BELGELER
-Pasaport Örneği
-İkamet izninin noter tasdikli örneği
-Taşınmazın onaylı tapu kayıt örneği
-Menkul kıymet satın alındığını gösteren banka veya aracı kurumdan alınacak belge ile söz konusu menkul kıymetin ilgili idare adına açılacak hesaplarda rehin-teminat ilişkisinin kurulduğunu gösteren banka veya aracı kurumdan alınacak belge
-Noter muvakafatnamesi (Müracaata esas olan bankalardaki mevduat ve/veya katılım fonu ve menkul kıymet kayıtları ile tapu ve ticaret sicil kayıtlarına ilgili kurumlarca erişilmesine veya kayıtlardan örnek alınmasına kurumlar arasında bilgi paylaşılmasına açık rızayı belirtir)
-Şirket bilgilerini içeren belgeler.

Türk vatandaşlığına başvuru şekilleri ile ilgili her türlü sorunuzu bize yazınız en kısa kazanda sorularınıza cevap bulacaksınız.

Saygılarımızla
KURUMSAL DANIŞMANLIK
www.kurumsaldanismanlik.org
Turgay Turan

Türk vatandaşlığına başvuru için gerekli belgeler

Türk vatandaşlığına başvuru yapmak için hangi kurumlar yetkilidir. Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne vatandaşlık için başvuru nasıl yapılır? ve bu süreçte ne tür belge hazırlamanız gerektiği bilgileri.

Türk vatandaşlığına başvuru için gerekli belgeler

Mülkiyete dayalı Türk vatandaşı olma yolu yani 1.000.000 ABD doları değerinde taşınmaz gayri menkul daire konut veya bina alarak Türk vatandaşlığına başvuru seçeneği,

Türk vatandaşı ile evlilik şeklinde 3 yıl süreli ikamet izinli olarak vatandaşlığa başvuru şekli,

Türkiye de kesintisiz 5 yıl ikamet izni alarak ve bu süreçte toplamda yurt dışında 182 günden fazla kalmamak şekli ile Türk vatandaşlığına genel olrak başvuru şekli,

Türk vatandaşlığına başvuru işlemleri

TÜRK VATANDAŞLIĞINA ÖN BAŞVURULARDA GEREKLİ BELGELER
-Pasaport Örneği
-İkamet izninin noter tasdikli örneği
-Taşınmazın onaylı tapu kayıt örneği
-Menkul kıymet satın alındığını gösteren banka veya aracı kurumdan alınacak belge ile söz konusu menkul kıymetin ilgili idare adına açılacak hesaplarda rehin-teminat ilişkisinin kurulduğunu gösteren banka veya aracı kurumdan alınacak belge
-Noter muvakafatnamesi (Müracaata esas olan bankalardaki mevduat ve/veya katılım fonu ve menkul kıymet kayıtları ile tapu ve ticaret sicil kayıtlarına ilgili kurumlarca erişilmesine veya kayıtlardan örnek alınmasına kurumlar arasında bilgi paylaşılmasına açık rızayı belirtir)
-Şirket bilgilerini içeren belgeler

Saygılarımızla
KURUMSAL DANIŞMANLIK
www.kurumsaldanismanlik.org
Turgay Turan